Blog

Meedoen aan aanbestedingen voor dummies

Ben jij nog een dummie op het gebied van aanbestedingen? Kriebelt het om zaken te doen met de overheid, maar weet je niet waar je moet beginnen? Start dan met het lezen van dit artikel met aanbestedingstips voor dummies. Opdrachten bij een stabiele en betrouwbare… lees meer.

Top 10 fouten in offerte- en aanbestedingsteksten

Zo nieuwsgierig als ik ben, vraag ik regelmatig aan cursisten én inkopers welke fouten er regelmatig gemaakt worden in offertes en aanbestedingsteksten. Uiteraard noemt er altijd wel iemand een procedurefout, waardoor hij of zij uit de race lag. Zoals het te laat of niet volledig… lees meer.

Dit doet jouw concurrent nog niet

Dit doet jouw concurrent nog niet

Iedereen die regelmatig inschrijft op aanbestedingen, kent de basisregels ondertussen wel. Je houdt je aan de eisen, je geeft volledig antwoord op alle vragen en houdt daarbij de volgorde van de (sub)vragen aan. Je hebt ooit gehoord dat je actief moet schrijven, dus dat doe… lees meer.

Het recept voor een onweerstaanbare tendertekst

Het recept voor een onweerstaanbare tendertekst

APMP vroeg mij om mijn geheimen over een onweerstaanbare tendertekst te delen op het (internationale) Winning Business Virtual Event. Terwijl ik genoot van mijn vakantie op Texel werd de opname van mijn presentatie uitgezonden. Dat was nog eens relaxed doorwerken in de vakantie ;-). De… lees meer.

Zo draagt LinkedIn bij aan de winnende aanbesteding

Onlangs viel mijn oog op een aanbestedingsrechtzaak waarin het LinkedIn-profiel een prominente rol speelde. Via LinkedIn werd namelijk aangetoond dat de ervaring van het personeel van de winnaar niet voldeed aan de gestelde eisen in de aanbesteding. Het is dus een must dat de LinkedIn-profielen… lees meer.

Online samenwerken aan offertes

Overleggen met je collega’s is in deze tijden wat lastiger. Iedereen werkt waar mogelijk thuis. Kick-off-sessies, strategiesessies, tussentijdse offerte-overleggen en reviewsessies vinden daarom veelal online plaats via tools voor videoconferencing, zoals Zoom en Teams. Je haalt miljoenenklanten nu binnen aan je keukentafel. Misschien wel met… lees meer.

Effectief tijd indelen

Is TIJD jouw grootste concurrent?

Het valt mij op dat veel mensen tijd te kort lijken te hebben. Tenminste dat soort uitspraken hoor ik regelmatig. Vaak met een zucht. “Ik kom tijd te kort.” “Had ik maar wat meer tijd.” “Dat kost zoveel tijd en die heb ik niet hoor.”… lees meer.

een andere kijk op sales

Een andere kijk op sales

Onlangs raakte ik aan de praat met iemand die overweegt te stoppen met haar baan als salesmanager. “Werken in de sales is zo stressvol”, zei ze stellig. Ze legde me uit waarom: deadlines, werken in avonden en weekenden, files, in haar nek hijgende bazen en… lees meer.