Blog

Het recept voor een onweerstaanbare tendertekst

Het recept voor een onweerstaanbare tendertekst

APMP vroeg mij om mijn geheimen over een onweerstaanbare tendertekst te delen op het (internationale) Winning Business Virtual Event. Terwijl ik genoot van mijn vakantie op Texel werd de opname van mijn presentatie uitgezonden. Dat was nog eens relaxed doorwerken in de vakantie ;-). De… lees meer.

Zo draagt LinkedIn bij aan de winnende aanbesteding

Onlangs viel mijn oog op een aanbestedingsrechtzaak waarin het LinkedIn-profiel een prominente rol speelde. Via LinkedIn werd namelijk aangetoond dat de ervaring van het personeel van de winnaar niet voldeed aan de gestelde eisen in de aanbesteding. Het is dus een must dat de LinkedIn-profielen… lees meer.

Online samenwerken aan offertes

Overleggen met je collega’s is in deze tijden wat lastiger. Iedereen werkt waar mogelijk thuis. Kick-off-sessies, strategiesessies, tussentijdse offerte-overleggen en reviewsessies vinden daarom veelal online plaats via tools voor videoconferencing, zoals Zoom en Teams. Je haalt miljoenenklanten nu binnen aan je keukentafel. Misschien wel met… lees meer.

Effectief tijd indelen

Is TIJD jouw grootste concurrent?

Het valt mij op dat veel mensen tijd te kort lijken te hebben. Tenminste dat soort uitspraken hoor ik regelmatig. Vaak met een zucht. “Ik kom tijd te kort.” “Had ik maar wat meer tijd.” “Dat kost zoveel tijd en die heb ik niet hoor.”… lees meer.

een andere kijk op sales

Een andere kijk op sales

Onlangs raakte ik aan de praat met iemand die overweegt te stoppen met haar baan als salesmanager. “Werken in de sales is zo stressvol”, zei ze stellig. Ze legde me uit waarom: deadlines, werken in avonden en weekenden, files, in haar nek hijgende bazen en… lees meer.

Hoe wordt je inschrijving wel concreet en duidelijk?

Hoe wordt je inschrijving wel concreet en duidelijk?

Wekenlang heb je gewerkt aan je inschrijving op een aanbesteding. Je werkte zelfs een paar uurtjes extra in de avonduren en weekenden; andere projecten kregen even wat minder aandacht. Je wilde de opdracht echt graag binnenhalen en stak er dan ook samen met je collega’s… lees meer.

Aan tafel komen

Gastblog: Aan tafel komen

Hoe kom ik bij nieuwe klanten aan tafel? Dit is een belangrijke vraag voor iedere ondernemer, salesprofessional of zzp’er. Een goed gesprek vooraf is een must voor het schrijven van een onweerstaanbare offerte. In dit gastblog van collega salestrainer Harro Willemsen lees je hoe je… lees meer.

Stappenplan winnend inschrijven op aanbestedingen

Stappenplan winnend inschrijven op aanbestedingen

“Heb je voor mij een stappenplan met daarin wat ik allemaal moet doen om een aanbesteding te winnen?” Het is een vraag die ik regelmatig krijg. Eigenlijk hou ik zelf helemaal niet zo van stappenplannen. Je loopt het risico dat het niet compleet is. Iedere… lees meer.

Aanbesteden is topsport

Met vier voetballende mannen bij mij thuis, zie ik zo’n beetje dagelijks voetbal op de buis. Nu de winterstop voorbij is, hoor ik in iedere voetbaltalkshow discussies over dure transfers, slimme opstellingen en trainingskampen in prachtige oorden. Daarbij zie ik een duidelijke link met het… lees meer.