De 5 best gelezen artikelen

De 5 best gelezen artikelen

Aan het begin van de zomer de 5 best gelezen artikelen van salesTAALent over het inschrijven op aanbestedingen en het schrijven van offertes op een rijtje.

Dit zijn jullie favoriete artikelen.

1. Zo schrijf je SMART

In veel aanbestedingen vragen aanbestedende diensten een SMART geschreven plan van aanpak. Het maakt je offerte duidelijk, concreet en ondubbelzinnig. Bovendien maakt het jouw plan van aanpak achteraf ook controleerbaar.

2. Tips voor helder schrijven

Ouderwetse woorden, die we in onze spreektaal nauwelijks meer gebruiken, zijn in offertes vaker verhullend dan verhelderend. In dit artikel eigentijdse varianten voor formele standaardwoorden.

3. Succesvol inschrijven op aanbestedingen

Was jouw goede voornemen dit jaar (meer) grote opdrachten binnenhalen vanuit aanbestedingen? De belangrijkste do’s and dont’s voor succesvol inschrijven op aanbestedingen heb ik voor je op een rijtje gezet.

4. De eerste indruk van je offerte

Op een eerste date haal je alles uit de kast om een positieve indruk te maken. Je weet dat je een eerste indruk maar één keer kunt maken. Bij offertes werkt het eigenlijk hetzelfde.

5. Een handige structuur voor een offerte

Je hebt een goed gesprek gehad met een potentiële klant en je mag een offerte uitbrengen. Met deze standaard structuur ga jij een sterke offerte schrijven!