HULP BIJ TENDERS EN AANBESTEDINGEN

Expertise bij het inschrijven op een aanbesteding

Heb je expertise nodig omdat je inschrijvingen niet SMART en overtuigend genoeg geschreven zijn en je meer omzet wil scoren? Je wilt een kritische blik omdat je die ene grote klant wil of zelfs moet binnenhalen? Of dreig je een deadline niet te halen door drukte of onderbezetting op jullie tenderdesk?

SalesTAALent heeft meer dan 20 jaar saleservaring en al vele opdrachten binnengehaald voor haar klanten. We helpen ook jou de opdracht scoren. Wil je feedback op de offerte, de tekst laten herschrijven of een complete begeleiding? Aan jou de keuze.

IK WIL GRAAG HULP BIJ EEN AANBESTEDING

1. Feedback op de offertetekst

Je wilt een aanbesteding winnen. Sterker nog, je moet een aanbesteding winnen. Omdat het bijvoorbeeld een grote klant is die voor veel omzet zorgt. De offertetekst is geschreven, maar je vraagt je af of je tekst wel volledig, concreet, klantgericht en overtuigend is. Eén woord kan het verschil maken tussen een wel of niet scoren.

Laat SalesTAALent de kwaliteit van je offertetekst analyseren:

 • Sluit het antwoord aan op de klantvraag?
 • Is het plan wel SMART, concreet genoeg?
 • Overtuigt jouw offertetekst?

Je ontvangt een praktisch analyserapport met direct toepasbare tips voor de verbetering van je offerte. Zodat jij een SMART geschreven, heldere en overtuigende inschrijving indient waarmee je kans op score nóg hoger is.

IK HEB EEN UITDAGENDE AANBESTEDING EN WIL GRAAG EXPERTISE

 

2. Herschrijven offertetekst

Je schrijft met meerdere mensen aan één offertetekst. Je ziet verschillende schrijfstijlen en wilt liever een eenduidig verhaal. Of je twijfelt of je verhaal concreet en aantrekkelijk genoeg geschreven is om de inschrijving te winnen.

Laat je offerte herschrijven door een van de tekstschrijvers van SalesTAALent. Dit zijn goede schrijvers met ervaring in het schrijven van teksten voor tenders. Ze zijn op kwaliteit geselecteerd en persoonlijk getraind door Natasja Hoogenboom.

Bij elk traject voorziet Natasja de tekstschrijver van feedback of de tekst volledig, concreet en overtuigend genoeg is. Je krijgt dus meer dan alleen een opgefriste offertetekst. Je krijgt goud in handen.

IK HEB EEN UITDAGENDE AANBESTEDING EN WIL GRAAG EXPERTISE

 

3. Complete ondersteuning en begeleiding

Een paar keer per jaar begeleidt Natasja zelf een offertetraject helemaal van A tot Z. Voor als jij een bijzonder uitdagende en unieke tender hebt. De allergrootste aanbesteding in jouw branche bijvoorbeeld. Die ene grote klant die maar sporadisch op de markt komt en waar iedereen om vecht. Zo’n tender waarvoor iedereen binnen jouw organisatie warm loopt en energie van krijgt – en waar je samen met Natasja het verschil wil maken.

Dit neemt ze je als projectcoördinator uit handen:

 • Analyse van de offerteaanvraag en maken van een samenvatting.
 • Maken van een tijdsplanning en taakverdeling.
 • Verzamelen, opstellen en redigeren van vragen voor de Nota van Inlichtingen.
 • Bepalen van de inschrijfstrategie met het management en team.
 • Overleggen met het offerteteam coordineren en actief bijwonen.
 • Meedenken aan een onweerstaanbaar plan van aanpak.
 • Check of de inschrijving voldoet aan de eisen en of het antwoord aansluit op de wensen.
 • Redigeren en schrijven van concerte, doordachte en klantgerichte offerteteksten.
 • Advies en coördinatie voor grafische vormgeving.
 • Evaluatie van de inschrijving op de aanbesteding.

IK HEB EEN UITDAGENDE AANBESTEDING EN WIL GRAAG EXPERTISE

Klant aan het woord

 • " Natasja werkt al sinds 2013 voor ons. Ze helpt ons met de acquisitie van opdrachten voor het jongerenwerk via subsidietenders en aanbestedingen. Ik zet Natasja graag in, omdat zij het volledige traject naast je blijft staan; vanaf het eerste gesprek tot aan het afgeven van het document bij de opdrachtgever. Haar kracht ligt in de regierol en in het formuleren van een goed inhoudelijk stuk dat aansluit bij de opdracht. Dat wat wij doen op straat, verwoordt Natasja duidelijk en helder voor ons op papier. De inhoud van ons vak wordt op een passievolle manier beschreven. In de afgelopen jaren hebben we dan ook, mede dankzij Natasja, een aantal opdrachten met succes binnengehaald. "

  Nadia Barquioua, Directeur Stichting JOZ

 • " Natasja stelt de juiste scherpe vragen en kan duidelijk, kort en krachtig verwoorden. Ze werkt doelgericht. Een goede procesbegeleider, die snel en zakelijk alle afspraken nakomt en haar inzet aanpast op wat nodig is. De prettige samenwerking met haar heeft als effect dat we alle aanbestedingen tot nu toe gegund hebben gekregen. "

  Liesbeth Bomhof, Stichting MEE de Meentgroep

 • “ Ik zet Natasja graag in voor complexere tendertrajecten, omdat zij op heldere en praktische wijze de klantwens verbindt aan de Asito-oplossing. Met een kritische en ondernemende houding en met focus op de winnende offerte. ”

  Evert Krikken, Manager commerciële zaken bij Asito

 • " We hebben de aanbesteding van Defensie gewonnen! Blij dat ik Natasja benaderd heb voor een review. Haar inbreng heeft zeker aan de gunning bijgedragen. "

  Sjoerd Admiraal, Sales Operations Officer bij Volvo Trucks

 • “De feedback van Natasja is geweldig, soms lastig, maar écht een hulp! We hebben beide aanbestedingen gewonnen.”

  René Willems – directeur SEC Catering

Gratis magazine DE GUN-FACTOR

Lees in 7 interviews hoe inkopers over jouw offerte en aanbestedingstrajecten denken. Met dit gratis magazine voor inschrijvers op aanbestedingen wil ik jou inspireren met meer plezier en gemak mooie opdrachten bij de overheid binnen te halen.

Veel leesplezier!