Natasja Hoogenboom ken je misschien nog als expert op het gebied van aanbestedingen en offertes

SalesTAALent is het trainingsbureau van Natasja Hoogenboom. Haar missie was ruim 10 jaar kristalhelder: bedrijven helpen succesvoller te worden in hun offertetrajecten. Haar focus is alleen in 2023 gewijzigd. Natasja Hoogenboom traint nu vooral ondernemers en ondernemende professionals in relaxter resultaten halen met de 3 principes als uitgangspunt.

Passie voor een onderdeel waar veel bedrijven mee worstelen

Natasja combineert kennis van zaken met inlevingsvermogen. “Ik weet wat de potentiële opdrachtgever wil horen. Ik heb in de afgelopen 20 jaar honderden offertes grondig geëvalueerd met inkopers. Ik bel na of ga langs en stel vragen. Wat gaf de klant vertrouwen tijdens het lezen? Waar voelden ze nog twijfel? Ik laat niet los voordat ik snap waarom een klant wel of juist niet viel voor het aanbod. Al die feedback is nu mijn schatkamer.”

Ken je klant

Natasja is trots op de vele offertetrajecten die ze heeft mogen begeleiden voor bedrijven als Asito, MEE en Luba Uitzendbureau. En nog steeds vindt ze het geweldig om haar kennis te mogen delen met anderen. Ze zal je uitdagen je meer te verdiepen in wat de klant wil horen en lezen, om zo een concrete en overtuigende offerte te schrijven. “Met als resultaat dat je die ene klant nu wél binnenhaalt of behoudt.”

IK WIL KENNISMAKEN MET NATASJA

SalesTaalent | Natasja Hoogenboom

Klant aan het woord

  • "Wat een stralende persoonlijkheid!" was wat ik dacht tijdens jouw enthousiaste workshop. Zelden zo'n vlammend verhaal gehoord over de kracht van een goede offerte. Met veel goede tips en trucs, die direct toepasbaar zijn.”

    Lars Roubroeks, METMEER

  • “Zou ze uit Rotterdam komen dan? Deze opgewekte, opgeruimde en integere dame. Haar manier van aanpakken liegt er niet om. De energie van “niet lullen maar poetsen” is aanstekelijk. In begrijpelijke taal laat ze het verschil zien tussen een tekst en een winnende tekst."

    Ruud van Swieten, CSU Cleaning Services

  • “Natasja leerde ik kennen tijdens aanbestedingstrajecten, samen in hetzelfde team én als concurrent. Ook heb ik aan haar inspirerende training 'inschrijven op aanbestedingen' meegedaan. Ik was al fan en ben dat nu nog meer! Zij maakt je verwachtingen waar en ik bewonder haar talent en vakmanschap.”

    Angela Snel, projectmanager bij Stichting Sport en Welzijn

Groeien en bloeien

SalesTAALent kende in 2012 een vliegende start, heeft een groot klantenbestand en groeit nog steeds. Omdat Natasja zelf niet stil staat. “Ik volg regelmatig trainingen, workshops en coachingstrajecten bij anderen. Ook neem ik meerdere keren per jaar deel aan intervisiebijeenkomsten van De Commerciële Trainers en De Tenderschrijvers Club.” Ze vindt haar ontspanning in yoga. Sterker nog, ze geeft hierin ook wekelijks les. “Yoga is voor mij meer dan alleen maar ontspannen en bewegen. Het leert me door te ademen, ook in moeilijke situaties. En het versterkt mijn intuitie.”

Met de paplepel ingegoten

Haar passie voor het vak heeft Natasja Hoogenboom overigens niet van een vreemde. Het is haar met de paplepel ingegoten door haar ouders. “Mijn vader was commercieel directeur. Mijn moeder had een kledingwinkel. Als mijn vader een leuke deal had binnengehaald en mijn moeder een goede weekomzet, gingen we op vrijdagavond uit eten om het te vieren. Dat doe ik nu nog steeds samen met mijn vriend, die werkt als accountmanager.”

IK LINK GRAAG MET NATASJA OP LINKEDIN

 

Boek

Dit boek geeft je 50 praktische tips voor het schrijven van succesvolle offertes. ……………………………………………………………………………………………………………………………………Volgens kenners ‘verplichte kost als je vaker de opdracht gegund wilt krijgen’.

BESTEL HET BOEK

Offertevoorbeeld

Heb je een goed gesprek gehad en mag je een offerte schrijven? Zoek je daarom een handige structuur voor een offerte? Met dit voorbeeld schrijf je een persoonlijke offerte.

DOWNLOAD DE PDF

Magazine DE GUN-FACTOR

Lees in dit gratis magazine voor inschrijvers op aanbestedingen hoe inkopers denken over jouw offerte. Met 7 spraakmakende interviews en inspirerende tips.

LEES HET MAGAZINE