Ontspannen inschrijven
op aanbestedingen

Ontspannen werken. Wie wil dat nou niet?

Het inschrijven op aanbestedingen is vaak een race tegen de klok en draait ook nog eens om perfectie. Eén foutje en je ligt eruit. Wellicht stoei jij ook met tijd en controledrang. Of worstel je met collega’s die niet meewerken op de manier die jij graag zou willen. Misschien zie jij het zelfs ook terug in de aanbestedingsteksten. Chaos in het hoofd is immers vaak ook chaos in de offerte. Het kan ook makkelijker!

Een programma zonder programma voor een andere kijk

In dit spiksplinternieuwe programma laat ik je graag zien dat het anders kan. Dit programma is dan ook mogelijk heel anders dan dat jij gewend bent. Want – in tegenstelling tot mijn andere trainingen – heeft dit programma juist géén programma met werkvormen en een planning. We gaan alleen in 3 online sessies mijmeren over ontspannen werken. Ik noem het mijmeren, omdat je niets gaat leren. Je leest het goed: níets. Niks dus. Wel zo ontspannen, toch?

Dit programma is dan ook niet geschikt voor jou als je op zoek bent naar een nieuwe methode, techniek of stappenplan. Of als je tips wilt horen of trucjes wilt leren. Het enige wat je nodig hebt is een vorm van nieuwsgierigheid. De bereidheid om eens op een andere manier naar jouw ervaring (bijvoorbeeld van stress, onrust en onzekerheid) te kijken.

Schrijf je hier in

Ontspannen inschrijven op aanbestedingen Natasja

Dit zijn de mogelijke bijwerkingen:

  • Makkelijker leven en werken
  • Een helder hoofd
  • Minder stress
  • Meer tijd
  • Dat er niets verandert en toch alles anders lijkt

Voor wie?

Voor iedereen die weleens stress, onrust of onzekerheid ervaart en graag eens op een andere manier naar die ervaring wil kijken.

Deelnemers hebben vaak al van alles geprobeerd op het gebied van mindset, psychologie of spiritualiteit, maar blijven ervaringen houden die ze toch graag anders zien.

Omdat ieder mens ervaart, ben je ook welkom om mee te doen als je nieuwgierig bent en geen tenderschrijver, tendermanager, bidmanager, salesprofessional of ondernemer bent.

Praktische informatie

De 3 online sessies vinden tweewekelijks plaats en duren ongeveer 1,5 uur. De sessie worden opgenomen, zodat je ze later nog eens kunt bekijken. Tijdens de sessies gebruiken we de 3 principes als uitgangspunt.

Vrijdag 17 juni, 24 juni en 1 juli
van 09.30 tot 11.00 uur
Online via Zoom
Maximaal 20 mensen
Facilitator Natasja
€ 75,- exclusief btw

 

Aanmelden

SEEK WITHOUT SEEKING FOR WHAT YOU HOPE TO ATTAIN
IS ALREADY WITHIN YOU

Sydney Banks

Wat zijn de 3 principes?

Tijdens dit programma gebruiken we de 3 principes (beter bekend als The Three Principles van Sydney Banks) als uitgangspunt. De 3 principes zijn: Mind (levensenergie), Consciousness (bewustzijn) en Thought (het denken). Maar zonder inzicht of uitleg zegt jou dit waarschijnlijk helemaal niets.

Deze 3 principes leggen uit hoe het menselijk systeem werkt. Hoe ervaringen (zoals onrust, angst en onzekerheid) gecreëerd worden. Het verwijst naar wie (of wat) je daadwerkelijk bent en hoe alle menselijke ervaringen tot stand komen. Zoals het principe zwaartekracht er o.a. voor zorgt dat iets valt, laten deze principes zien dat je leeft en altijd (ja echt altijd!) je gedachtes beleeft.

Het is dus alleen een beschrijving en absoluut geen truc of techniek voor een gelukkig of ontspannen leven. Het is dan ook niet te vergelijken met mindfulness, meditatie of wat voor methode dan ook. (Misschien was je heel onschuldig toch even aan het vergelijken…?)

Mensen die zich verdiepen in deze principes ervaren echter wel allemaal als een soort van bijwerking meer rust, ontspanning en helderheid. Voor mij persoonlijk betekende het ‘einde zoektocht’ (van zo’n 20 jaar) en vooral een luchtiger leven. Ik haal nu in minder tijd veel makkelijker nieuwe opdrachten binnen.

Het verhaal Natasja

Mijn zoektocht naar rust, ontspanning en helderheid begon na het overlijden van mijn vader. Er volgde een zoektocht van bijna 20 jaar via diverse coaches, ontelbare zelfontwikkelingscursussen en best lekkere retraites in zonnige oorden. Allemaal onder het mom van ‘groeien is bloeien’ en ‘Ik hou van persoonlijke ontwikkeling’. Ondanks yoga en meditatie bleef ik in mijn werk (ook als ondernemer) gejaagd en continu zoekend naar succes én ontspanning. Er leek altijd een stemmetje van onzekerheid te zijn.

Een paar jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de 3 principes. Een nog redelijk nieuw paradigma in Nederland, maar al langer bekend in Engeland en Amerika. Door me hierin te verdiepen zag ik hoe alle ervaringen (zoals mijn onzekerheid) tot stand komen en wat onze ware natuur is. Met als spontane bijwerking de gezochte rust, ontspanning en helderheid. Verder zoeken was (en is) ineens zinloos. Want als je eenmaal in die richting kijkt, dan kun je niet meer terug. Er was niets veranderd en toch is alles anders.

Ondertussen mag ik mezelf een gecertificeerd 3 Principles Facilitator noemen en volg ik nog steeds weleens seminars en opleidingen bij Amerikaanse Three Principles Coaches. Omdat het heerlijke ‘materie’ is. Ik deel mijn inzichten graag met jou. Zonder dat we gaan analyseren trouwens. Het kan echt makkelijker!

Ook voor jouw organisatie kan het makkelijker

Zoek je voor jouw organisatie een bijeenkomst of een opleiding waarin je met jouw collega’s wilt kijken in de richting van de 3 principes? Misschien ben je al enigszins bekend met de 3 principes of voel je dat hierin iets zit wat bijdraagt aan ontspannen leven en werken. Ik help jullie graag het eens van een andere kant te bekijken.

Bijvoorbeeld als jij of je collega’s:

  • Stress en onrust ervaren
  • Bang zijn om (foute) beslissingen te nemen
  • Creativiteit of oplossingen zoeken
  • Weerstand hebben tegen veranderingen
  • Makkelijker nieuwe klanten willen binnenhalen

Mogelijke thema’s

Aanbestedingen

Als je het inschrijven ervaart als een race tegen de klok en soms gek wordt van de controledrang of onrust in je hoofd.

Mogelijke thema’s

Sales

Als de targets als een zwaard van Damocles boven je hoofd hangen en je geen zin hebt in verkooptrucjes.

Mogelijke thema’s

Ondernemen

Als je ’s nachts wakker ligt en het niet goed voelt om de wijze van andere ondernemers te kopiëren.

Mogelijke thema’s

Werken

Als je last hebt van stress op je werk of als je moeite hebt met de veranderingen op je werk.

Mogelijke thema’s

Leven

Als je luchtiger en makkelijker in het leven wilt staan, zonder al die gesprekken in je hoofd.

WHAT YOU’RE LOOKING FOR IS IN THE MOST HIDDEN PLACE
RIGHT UNDER YOUR NOSE

Sydney Banks