Interview met klant Team Sportservice

Op naar de 100 deelnemers van Team Sportservice aan online training

Al 60 medewerkers van Team Sportservice volgden de training Slim Inschrijven op Aanbestedingen van SalesTAALent. “En we gaan dit jaar op naar de 100” vertelt Marina Jansen, project management officer bij Team Sportservice. “De trainingen van Natasja brengen onze organisatie zoveel. Natasja is bij ons een werkwoord!”

 

Online training Slim Inschrijven op Aanbestedingen

Team Sportservice zet zich met zo’n 300 medewerkers in de regio’s Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht in voor een gezonde, vitale en sociale samenleving. Een samenleving waarin sport en bewegen vanzelfsprekend is en een gezonde leefstijl voor iedereen standaard is. Marina: “Als stichting zijn we afhankelijk van subsidies van gemeenten, scholen en bonden. Dat betekent dat we regelmatig meedoen aan aanbestedingen. Om die te winnen, moet je goed kunnen schrijven. Om daar nog beter in te worden, opperde één van mijn collega’s om de online training Slim Inschrijven op Aanbestedingen van SalesTAALent te volgen. Vooraf dacht ik: is deze online training voor ons van toegevoegde waarde? Dat durf ik na onze positieve ervaringen eigenlijk niet meer hardop te zeggen.”

 

Beter schrijven, beter samenwerken

Een online kennismakingsgesprek met Natasja volgde. “Toen was ik om. En sindsdien ben ik ‘Natasjafan’. Zij is flexibel en denkt met ons mee, maar het is vooral een ontzettend leuk mens. Hoewel Natasja zelf het woord ‘leuk’ liever niet gebruikt, haha.”

Team Sportservice trapte vervolgens af met een pilotgroep. “Samen met enkele collega’s uit Utrecht waren we net met een aanbesteding bezig. Daarom startten we met hen in de eerste training, zodat we direct alles konden toepassen. Wat meteen opviel, was dat Natasja creatieve werkvormen gebruikt die voor veel persoonlijke interactie zorgen. De inhoud van de training stemt ze af op de groep. We zijn door haar niet alleen beter en anders gaan schrijven, maar ook veel beter gaan samenwerken. Natasja heeft onze organisatie al zoveel gebracht, zeker ook als het gaat om teambuilding.”

 

“We zijn door haar niet alleen beter en anders gaan schrijven,

maar ook veel beter gaan samenwerken.”

 

Dezelfde taal

Marina vervolgt: “Door de online trainingen van Natasja spreken we binnen Team Sportservice dezelfde taal. Iedereen die de training volgde, weet namelijk meteen wat je bedoelt als je over een tekst zegt: ‘Hier zou Natasja een vette kop plaatsen of een hersensnoepje toevoegen. En als we het even niet weten, dan zeggen we: ‘Wat zou Natasja hier doen?’ Natasja is bij ons een werkwoord! Verder hebben we een Teamsgroep Slimme Aanbesteders. Collega’s uit diverse regio’s vinden elkaar op die manier makkelijk als ze even willen sparren over een tekst of aanbesteding. In die groep bewaren we al het trainingsmateriaal, zodat iedereen daar makkelijk bij kan.”

 

Op z’n Natasja’s

“Ook onze vormgeefster deed onlangs mee aan een training. Dus ook met de vormgeving liggen we nu op één lijn en pakken we het op z’n Natasja’s aan. Met als resultaat: nog sterkere aanbestedingen. De komende maanden volgen nog minstens 4 groepen van Team Sportservice de online training Slim Inschrijven op Aanbestedingen. Daarnaast is met Natasja het idee ontstaan om een opfristraining te organiseren; 80% van de oud-deelnemers meldde zich daar binnen een dag voor aan. Dat betekent dat mensen graag willen terugkomen. Het is zo’n succesverhaal. Natasja vraagt zelf niet meer naar een cijfer in de evaluatie, maar als ik de deelnemers toch naar een cijfer voor haar trainingen zou vragen, dan weet ik zeker dat zij niet minder dan een 9 geven.”

 

Ook beter inschrijven op aanbestedingen?

In de online training Slim Inschrijven op Aanbestedingen leer je in 3 interactieve online bijeenkomsten SMART en toch aantrekkelijk inschrijven op aanbestedingen. Een paar keer per jaar vindt deze online training plaats voor individuele deelnemers. Wil je liever net zoals Team Sportservice een training op maat voor jouw organisatie? Neem dan contact met Natasja op.