LEER ONWEERSTAANBARE OFFERTES SCHRIJVEN

Een onderscheidende offerte leren schrijven?

Laten we er niet omheen draaien: je wilt gewoon dat jouw bedrijf de best scorende offertes schrijft. Zonder dat dit al te veel tijd kost natuurlijk. Je zoekt daarom een training of een workshop offerte schrijven, waarin jij – eventueel samen met je collega’s –  onweerstaanbare offertes leert schrijven.

Meer klanten binnenhalen
Nu komen er soms wollige teksten uit je vingers. Of worstel je met klantgericht schrijven. Een scherpe pen lijkt steeds belangrijker te worden. Een goede offerte is immers ook meer dan een scherpe prijs. Je wilt helder zijn, opvallen en overtuigen. Zodat je meer klanten binnenhaalt. Het liefst klanten die bij jouw organisatie passen.

Workshop Offerte Schrijven 

In deze workshop offerte schrijven leer je een goede eerste indruk te maken en de klant centraal te stellen. Ook leer je over het belang van structuur. En vooral: het schrijven van een aantrekkelijk verhaal. Verkopen is namelijk ook het raken van het gevoel. Een met aandacht geschreven offerte voelt voor de klant alsof hij een cadeautje krijgt. Hij kan er gewoon geen weerstand aan bieden.

Toegespitst op jouw offerteteksten
De workshop is interactief en heeft veel activerende werkvormen. De deelnemers krijgen oefeningen die aansluiten bij hun dagelijkse praktijk. Dit doe ik door uit te gaan hun offerteteksten. Vooraf haal ik uit de teksten de opvallende punten. Wat is al goed en wat moet beter? De deelnemers krijgen ook toegang tot mijn schatkamer van best practices, verzameld in honderden interviews met klanten en inkopers.

GRAAG ONTVANG IK EEN OFFERTE OP MAAT VOOR EEN INCOMPANY WORKSHOP 

 

Wat leer je in de workshop offerte schrijven?

 • Structuur en opbouw van de offerte. Dan ben je verzekerd van alle noodzakelijke elementen én ben je voortaan minder tijd kwijt.
 • Een heldere, eigentijdse en klantgerichte schrijfstijl. Voorkom een veelgemaakte fout die zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij klanten.
 • Tips voor originaliteit en creativiteit. Zoals een pakkende inleiding, want een goede eerste indruk maak je maar 1 keer.
 • De klant centraal stellen. Je weet de productkenmerken en voorwaarden te vertalen naar voordelen voor de klant.
 • En een reeks tips die stuk voor stuk je scoringskans vergroten!

 

IK WIL DE BESTE OFFERTES SCHRIJVEN. IK WIL MEER WETEN.

De offertes hebben voortaan de X-factor!

Na afloop van deze workshop offerte schrijven:

 • Draagt een persoonlijke, eigentijdse en klantgerichte schrijfstijl bij aan de gunfactor.
 • Is de offerte concreet en duidelijk. Geen discussies achteraf.
 • Heb je een heldere opzet voor een basisofferte. Dat scheelt tijd.
 • Trek je meer klant aan door een originele, overtuigende en persoonlijke offerte.
 • Schrijf je met meer gemak en plezier. Iedere offerte is een feestje om te sturen en voelt voor de klant als een cadeautje.
 • Zijn de verbeterde schrijfskills ook zichtbaar in andere schriftelijke communicatie.
 • Krijg je vaker een JA, zonder de prijs te hoeven verlagen.

 

 

Leer Onweerstaanbare offertes schrijven

Meer offertes worden een opdracht

 • “Met aanstekelijk enthousiasme leerde Natasja ons betere offertes te schrijven. Het resultaat? Meer offertes worden een opdracht."

  Richard Daemen, directeur Daemen Networking ICT solutions

 • “Onlangs een Workshop Offertes Schrijven gevolgd. Wat een leuke en leerzame sessie! Weer veel nieuwe energie en ideeën om de teksten te verbeteren. Ik kan de cursus zeker aanbevelen aan mensen die ook graag inspiratie op willen doen en zichzelf willen verbeteren.”

  Bas Holthuis – Opleidingsadviseur Verkeersveiligheid Groep Nederland

Voor iedereen die verantwoordelijk is voor meer klanten

Je bent overtuigd van het nut van offertes. Maar jij vindt het schrijven soms best lastig. Je collega’s wellicht ook. Het kost tijd en het levert niet altijd de opdracht op. Dat moet beter. Want je wil gewoon scoren, de beste in de markt zijn.

De workshop is voor iedereen die regelmatig een offerte schrijft na een verkoopgesprek. Kortom iedereen die een commerciële functie heeft, zoals:

 • Accountmanagers die klanten bezoeken en offertes schrijven.
 • Salesmedewerkers die prijsvoorstellen en offertes uitbrengen na een verkoopgesprek.
 • Medewerkers sales support die bijdragen aan prijsvoorstellen of standaardoffertes aanpassen.

Samen met je collega’s? 
Deze workshop geef ik vooral binnen organisaties, in-company dus. Het leereffect is het beste bij minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers. Dat zorgt voor een goede verhouding tussen persoonlijke aandacht van mij en leren van elkaar.

Of liever alleen?
Ben je een individuele deelnemer en wil je deelnemen aan een open training? Zet jezelf op de interesselijst. Bij voldoende animo plan ik een open training.

IK WIL DE BESTE IN DE MARKT ZIJN. IK HEB DAAROM INTERESSE IN DEZE  WORKSHOP

The reason it seems that price is all your customers care about is that you haven't given them anything else to care about.

Seth Godin

Het verschil tussen een tekst en een winnende tekst

 • “Haar manier van aanpakken liegt er niet om. De energie van “niet lullen maar poetsen” is aanstekelijk. In begrijpelijke taal laat ze het verschil zien tussen een tekst en een winnende tekst.”

  Ruud van Swieten - Commercieel Directeur - CSU