Smart inschrijven op aanbestedingen?

Je weet dat je voor het winnen van aanbestedingen en tenders meer moet doen dan het invullen van formulieren en het bieden van een scherpe prijs. Je moet ook een onweerstaanbaar plan van aanpak schrijven. Hierin overtuig je de aanbestedende dienst dat jij de beste oplossing hebt.

SMART en toch aantrekkelijk
Steeds vaker krijg je de vraag naar een concreet, SMART plan van aanpak. Hoe schrijf je jouw offertetekst SMART en toch nog aantrekkelijk? Hoe raak je de juiste snaar en val je op? Het zijn vragen die je bezighouden. Je zoekt daarom een training die jouw tenderschrijvers naar een hoger niveau tilt.

Scoren op kwaliteit
Een leerinterventie met als resultaat een hoger scoringspercentage én meer plezier in het schrijven. Je wilt beter scoren op kwaliteit. Dat is belangrijk, want je wilt EMVI-aanbestedingen natuurlijk liever niet alleen op basis van prijs winnen.

Win meer aanbestedingen en tenders

In deze interactieve training – leer je duidelijk en aantrekkelijk schrijven. Het gaat er bij het inschrijven op aanbestedingen immers om dat je concreet en helder bent. Ook moet je opvallen en overtuigen. Een duidelijke strategie gaat vooraf aan elke succesvolle aanbesteding. Wat is de vraag achter de vraag? Wat is de meerwaarde van jullie inschrijving?

Tweedaagse training op maat
Je krijgt een training op maat met activerende werkvormen. Je gaat dus ook echt aan de slag met het schrijven. Je krijgt voorbeelden uit je eigen praktijk en bewezen best practices uit mijn ervaring met het inschrijven op honderden aanbestedingen.

De leerinterventie bestaat uit minimaal 2 dagdelen op verschillende dagen.
Optioneel is persoonlijke schrijfcoaching voor iedere tenderschrijver. Die is aan te bevelen voor maximaal rendement.

Incompany of via open inschrijving
Deze training geef ik vooral incompany. Je zorgt dan zelf voor de locatie, de catering en andere deelnemers. Eenmalig geef ik dit jaar op dinsdag 30 oktober (en 27 november) deze tweedaagse training ook aan individuele deelnemers via open inschrijving. Per sector mag maximaal 1 persoon deelnemen. Dus wees er snel bij als je interesse hebt.

JA, IK WIL GRAAG MEER WETEN OVER DEZE TRAINING

Trainingsprogramma

Deze training wordt voor jou op maat gemaakt. Ik analyseer de offerteteksten van de deelnemers. Wat is al goed en wat kan beter? Zo krijg je altijd een training die past bij de leerbehoefte van iedere deelnemer. De opdrachten in de training sluiten aan op de praktijk.

De meeste bedrijven kiezen voor het volgende programma als uitgangspunt:

Deel 1  – De klant centraal 

 • Analyse offerteaanvraag
 • Structuur en opbouw van de offertetekst
 • Koptitels met impact
 • Klantgericht schrijven

Deel 2  – SMART schrijven 

 • Nut en noodzaak van SMART schrijven
 • Smart schrijven
 • Referenties schrijven met STAR
 • Top tips

Deel 3 – Persoonlijke schrijfcoaching (optioneel)

De tekstschrijver krijgt individuele feedback op zijn offerte van een ervaren tendermanager.  De tekstschrijver verwerkt zelf de feedback in de definitieve offerteteksten. Zo oefent hij met eigen materiaal in de praktijk. Dit zorgt voor een groter leereffect.

Verhoog de slagingskans met persoonlijke schrijfcoaching

Iedere tekstschrijver heeft andere aandachtspunten en het is bewezen dat learning by doing beter blijft hangen. Daarom kiezen de meeste bedrijven voor persoonlijke schrijfcoaching als extra onderdeel van de training. De individuele tekstschrijver staat hierin centraal. Bovendien krijgt hij hiermee een extra controle op volledigheid en klantgerichtheid van de offerte. Dit verhoogt de slagingskans en zorgt dat de training het maximale rendement heeft.

JA, IK WIL WETEN OF DEZE TRAINING IETS IS VOOR ONZE ORGANISATIE

Na afloop van deze training haal je meer opdrachten binnen, want:

 • Je weet hoe offertes gelezen en beoordeeld worden.
 • Je laat klanten en prospects zien dat je hun probleem goed begrijpt.
 • Je zet door een persoonlijke toon de klant centraal in jouw offerte.
 • Je schrijft jouw offerte helder, concreet en overtuigend.
 • Je vergroot de scoringskans door een goede meerwaarde neer te zetten, zonder de prijs te veranderen.

DEZE TRAINING KLINKT INTERESSANT! GRAAG ONTVANG IK EEN VOORSTEL.

Voor iedereen die regelmatig inschrijft op aanbestedingen

Deze training is voor iedereen die regelmatig inschrijft op aanbestedingen en wil leren hoe je winnend inschrijft op aanbestedingen en tenders. Je legt de lat graag hoog. Je hebt de potentie en de wil om te winnen.

Deze training Smart Inschrijven op Aanbestedingen is vooral voor:

 • Tenderschrijvers
 • Tendermanagers
 • Bidmanagers
 • Commerciële tekstschrijvers
 • Salesmanagers
 • Accountmanagers
 • Ondernemers

Dit zeggen anderen over de training Smart Inschrijven op Aanbestedingen

 • “Bij Asito leggen we de lat graag hoog. Dat betekent dat we goed luisteren naar de markt en onze medewerkers. We zagen de trend dat de kwaliteit van offertes belangrijker werd. Natasja gaf daarom de training ‘Overtuigend Inschrijven op Aanbestedingen’ aan onze salesmanagers en tekstschrijvers. Na afloop beoordeelden we de training met het cijfer 8,25. Belangrijker zijn natuurlijk de resultaten na de training en de bijbehorende persoonlijke e-coaching. Onze tekstschrijvers schrijven beter SMART en interviewen daar nu ook op. Asito wint zichtbaar meer aanbestedingen op kwaliteit.”

  Evert Krikken – manager commerciële zaken Asito

 • "Een training waarin we op een duidelijke manier veel bruikbare informatie en handvatten kregen ter verbetering van ons schrijven. Zo praktisch en meteen toepasbaar. Natasja heeft duidelijk veel ervaring met aanbestedingen!"

  Chretien van der Linden - Manager Tenderteam - Office Depot

 • ''Binnen Arbo Unie zijn we continu bezig om de kwaliteit van onze offertes te verbeteren. Daarvoor hebben we de deskundige hulp van Natasja gevraagd. Gedurende twee dagen heeft zij op een inspirerende manier haar kennis overgebracht over de wijze waarop je onweerstaanbare offertes maakt. Het resultaat hiervan is dat we nu met veel energie, nieuwe inspiratie en concrete voorbeelden nog mooiere offertes aan onze klanten presenteren.''

  Rob van den Heuvel - Teamleider Tenderdesk Arbo Unie

The more you focus on the value of your product or service, the less important the price becomes

Brian Tracey